AllZorg

Geen zwoele maar koele nachten

De zomers in Nederland… We praten er veel en graag over, soms tot diep in de nacht. Dan is het te koud, dan regent het weer te veel, dan waait het te hard, maar soms kan het ook gewoon echt heel warm zijn. Het is vaak een warmte die benauwd en klam aanvoelt. Als dan ook nog eens de zon de hele dag op uw slaapkamerraam heeft geschenen, dan kan lekker inslapen een hele beproeving zijn. We geven u graag een paar praktische tips om de zwoele nachten door te komen!

 

Donzen dekbed

Gebruik in de zomer het liefst een dekbed van natuurlijk materiaal zoals dons. Dit materiaal ademt goed en daardoor slaapt u beter. Een synthetisch dekbed ademt minder en houdt meer warmte vast, meer geschikt voor de winter. Gebruik dus twee verschillende dekbedden, een koel dekbed in de zomer en een warm dekbed in de winter. Dan kunt u deze aanpassen aan het weer en slaapt u alle seizoenen als een roos.

dekbed-dons  dekbed-dons-4seizoenen  dekbed-synthetisch-4seizoenen

Molton

Een mens verliest per uur ongeveer 60 milliliter lichaamsvocht. Dat betekent ongeveer een halve liter per nacht. En dan hebben we het dus niet eens over de warme nachten, waarin we nog wat extra transpireren. Dan heb je wel een verdraaid goede molton nodig om dat te kunnen verwerken. En laten wij die nu net hebben! Kies voor een waterdichte molton van flanel met bijzonder ‘ademende’ kwaliteiten. Met deze molton worden uw luxe matrassen beschermd tegen vocht. De PU onderlaag zorgt ervoor dat vocht niet in het matras kan trekken.

Dommelin hoesmolton  Dommelin plateau molton  Dommelin PU-molton

Tips voor in of uit de hoes

Ook al is het warm, veel mensen hebben ‘s nachts graag iets over zich heen. Dus trek het dekbed gewoon uit de hoes. Toch liever onder een dekbed liggen? Zet dan een ventilator neer, maar richt deze niet op uw gezicht. Hou de deur open en plaats de ventilator zo dat deze de warme lucht uit de kamer blaast. Of maak een eigen airco systeem... Zet flessen bevroren water in een bak voor de ventilator. De lucht wordt langs de ijskoude flessen geblazen en zal de lucht een tijdje koelen. Het werkt echt! Hopelijk lang genoeg om in slaap te kunnen vallen. Zorg ook dat uw voeten onder de dekens of het laken uit komen. De warmte verlaat dan via uw voeten het lichaam. Met al deze goede tips zeggen wij: slaap lekker!

ventilator  flessen water  /voeten

Reacties (0)
Reageren